Aktivitetsdagar

Aktivitetsdagar


Två gånger om året – höst och vår – anordnas aktivitetsdagar i föreningen. Arbete för föreningens bästa varvas med fika och lunch som föreningen bjuder på. En tillställning med härlig stämning och många nya bekantskaper! Det finns att göra för alla olika kroppstyper
och kunskapsnivåer. Exempel på arbetsuppgifter: måla farthinder och parkeringsrutor, olja staket, städa och göra fint på gården, röja undan skräp från källargångar etc. Det blir lite olika program beroende på vad som behövs göras. Alla är välkomna att komma med förslag på projekt. Ju mer vi gör själva ju bättre ekonomi får föreningen och ju mer alla engagerar sig ju trevligare blir det för alla. Du är varmt välkommen!

Brandsäkerhet

Här finns en brandsäkerhetsutbildning från Brandskyddsföreningen att ta del av. Klicka på länken nedan så får ni lära er mycket nyttigt om brandsläckare, brandvarnare mm. 

Parkeringsövervakning

Föreningen har avtal med Securitas för övervakning av parkeringar och innergård. Detta för att hålla gården fri från bilar och öka möjligheten för våra besökare att hitta en plats att parkera på.

 

Övervakningen syftar till att god ordning skall råda på parkeringsplatserna så att inga fordon står uppställda i strid med gällande parkeringsbestämmelser.

För fordon som står uppställda i strid med gällande parkeringsbestämmelser och som påträffas av Securitas parkringvakter utfärdas en kontrollavgift vid varje tillfälle motsvarande Varbergs Kommuns taxor Securitas svarar för juridisk uppföljning av utfärdade kontrollavgifter.

Lediga garage- och parkeringsplatser

Vid behov av parkering/garage kontakta Riksbyggen på 0771-860860

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen

Internet, TV och telefoni

Bostadsrättsföreningen har avtal med Varberg Energi angående anslutning till net@seaside som är Varbergs stadsnät. Det är ett öppet nät där tv, telefoni och internet samsas på en och samma gång. Du bestämmer själv om och vilken eller vilka leverantörer du vill teckna avtal med för bredband, TV respektive telefoni. Du behöver inte välja att köpa samtliga tjänster från en och samma leverantör.

INNEHÅLL

 

TV

Välj mellan marksänd digital-TV och digitala TV-tjänster via net@seaside

Beroende vad som passar dig och ditt hushåll finns det två olika möjligheter att ansluta. Läs om dessa alternativ nedan.

Marksänd digital-TV

Om du inte vill teckna avtal om digitala TV-tjänster via net@seaside så är marksänd digital-TV ett alternativ. Via marknätet kan du ta in de så kallade Fri-TV-kanalerna och det går även att teckna avtal med Boxer för att se betal-TV-kanaler. Fri-tv-kanalerna kan du ta emot och titta på utan kostnad. De är SVT1, SVT1HD, SVT2, SVT2HD, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, TV6 och TV Finland.

De fria kanalerna kräver inget programkort och kostar inget extra. Om du har en äldre TV-mottagare kan du dock behöva komplettera med en digital-TV-Box för att kunna se på marksänd digital-TV. En enkel sådan kostar från några hundralappar och uppåt. För att se marksända betal-tv-kanaler krävs att du tecknar avtal med Boxer.

Fördelarna med alternativet att se TV via det marksända nätet är följande:

  • Du kan använda befintlig antennkabel. Har du kopplat vidare signalen till andra rum i lägenheten fungerar det fortfarande.
  • Du behöver inte dra någon nätverkskabel från plåtskåpet vid första telejacket fram till TV:n.
  • Du måste inte teckna avtal med någon om du nöjer dig med det fria TV-utbudet.
  • Om din TV har inbyggd digital-TV-mottagare (DVB-T, MPEG4) för marksända nätet behöver du ingen extern digital-TV-box.

Nackdelarna med alternativet att se TV via det marksända nätet är följande:

  • Mindre utbud jämfört med Digitala TV-tjänster via net@seaside.
  • Vill du teckna avtal om utökat utbud är du hänvisad till en enda leverantör (Boxer).

Kanallista digitala marknätet

Digitala TV-tjänster via net@seaside

Man kan även via net@seaside se Internet-baserad TV genom att ansluta till någon av TV-operatörerna listade här.
 
För att ta del av ovanstående digitala TV-tjänster via net@seaside krävs förutom ett avtal med någon av leverantörerna att du köper en speciell digital-TV-box. Den måste vara speciellt anpassad för net@seaside för att fungera. Digital-tv-boxen kan du köpa på ställen som listas av Varberg Energi.
 
Digital-TV-boxen ställer du lämpligast vid TV:n. Vidare måste du ansluta digital-TV-boxen till den internetanslutning som finns i plåtskåpet för net@seaside. Det görs med en helt vanlig nätverkskabel (helst Kategori 6) som du exempelvis kan köpa hos en TV-handlare.
 

Internet

De anslutningsalternativ som finns förutom via stadsnätet net@seaside är ADSL-anslutning (via befinltliga fasta telenätet) eller anslutning via en teleoperatör till mobilt bredband. Se förteckningen på Varberg Energi för vilka operatörer som erbjuder internetanslutning på net@seaside.

 

Telefoni

De som idag har en fast telefon betalar en månadsavgift (ca 145 kr) till operatören utöver eventuella prisavtals- och minutavgifter. Genom att gå över från fast telefoni till IP-Telefoni (Internetbaserad telefoni) kan det finnas en del pengar att spara.

Eftersom föreningen har anslutit fastigheten till net@seaside öppnar det en möjlighet för medlemmarna att teckna telefoniavtal med anslutna operatörer. Att föreningen ansluter fastigheten till net@seaside påverkar inte medlemmarnas fasta telefonianslutning då de gamla kopparledningarna kommer att finnas kvar.

Utan att föreningen på något sätt rekommenderar någon speciellt abonnemang eller avtal bör det dock nämnas att för den som är tekniskt kunnig eller kan få hjälp med konfiguration så finns det även andra leverantörer som erbjuder IP-telefonitjänster som kan användas med en i princip godtycklig internetanslutning med rimlig hastighet. Ett exempel på en sådan leverantör är Phonzo där du kan använda din egna utrustning eller köpa en trådlös IP-telefon direkt av operatören. För de som är intresserade av låga månadsavgifter kan nämnas att ovanstående leverantör ett abonnemang helt utan månadsavgift.

Extra information